Nincs nekem semmi bajom az ősszel, kérem. Az ősz nagyon kellemes tud lenni, ha az ember leszámítja azt, hogy a zimankós idő miatt ultrakeveset lehet kint lenni. Persze, még jobb annak akit nem zavar, hogy a rengeteg ruha miatt nemigen tud megmozdulni, inkább csak előre halad vagy megfordul az ember a saját tengelye körül, ritkábban rükvercel egy kicsit a változatosság kedvéért és persze mindenféle idétlen mozdulatot tesz annak érdekében, hogy lehajoljon, leguggoljon vagy épp egy kicsit tempósabban haladjon. Az pedig kimondottan szerencsés eset, ha az embert nem zavarja, hogy úgy néz ki a bebugyolálástól, mint mondjuk egy töltöttkáposzta. Sok töltelékkel. Mondom én, semmi bajom nekem mindezzel, az ősz nagyon klassz kis évszak.... valahol Portugáliában... ahol mindezen fenti tényezők számításba sem jönnek. De mivel én Temesváriában lakom, ahol a fenti körülmények nagyonis adottak, így néz ki egy őszi napom:

  • reggel 6 és 7 között kikukorékolom a szülőket az ágyból
  • 7 és 9 között öltözünk
  • 9 körül kimegyünk
  • 10-re szedek egy nagy zacskó vadgesztenyét, amit Anya cipel utánam. Ekkor történik a nap első táplálkozása banán, sajt, pogácsa, kifli formájában. Igen, kint a parkban.
  • fél 12 táján hazaérünk, legkésőbb 12-re minden fiók kirámolódik és a tartalmukat kis húzható teherautómmal elszállítom a lakás különböző pontjaira.
  • 12 táplálkozás attól függően, hogy az adott étel tartalmaz-e megfelelő mértékben húst, főtt leveszöldséget. Amennyiben az ebéd valami újításféle akar lenni, ellenállok.
  • 13 és 14 között elbóbiskolok.
  • sosem lehet tudni meddig tart az alvásom, de ritkán fordul elő, hogy másfél-két óránál többet aludnék.
  • 16 és 17 között ismét útra kelünk. Ekkor kapok még valami rágcsálnivalót, ivójoghurtot.
  • 18,30-ra egy csordának való makkot szedek, amit Anya készségesen cipel. Addigra mindenkinek a játékait kipróbálom, akivel találkozom, rendszerint végigpuszilom a társaságot és lelkesen kínálgatom a saját játékaimat is, akkor is, ha nem kell.
  • 19-re hazaérünk, vacsorázunk.
  • 19,30-kor meleg víz és vegyszer kombinációjával szüleim megkísérlik eltávolítani rólam a szennyeződéseket. Ezen művelet kábé negyedórát vesz igénybe. Ezt újabb  ruházkodás követi. Utána lefektetjük Rezsőt, de csakis akkor, ha megkapta a Vigantol adagját, ebből nem engedek.
  • 20 órakor ágyba tesznek és magamra hagynak a sötét szobában. Szorosan becsukom a szemem, hogy ne is lássam a sötétet és rendszerint ki sem nyitom reggel hatig.

 

A kevés celziuszra való tekintettel szépnemű szülőm vastag gatyába rázott...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... az erősebbnemű pedig kesztyűbe dudált.

 

 

 

 

 

Persze a fentiek csak akkor érvényesek, ha nem esik az eső. Ha viszont az időjárás cseppfolyós, bent kuksolok a házban, a gesztenyéket egy 5 literes palackba koppantom egyenként, majd kipottyantom egyenként, majd sorbarakjuk, majd kupacba, utána pedig jól szétgurítom, hogy egyenletesen oszoljon el minden fotel és kanapé alá jusson.

És a műsorváltoztatás jogát bármikor fenntartom.

ÁRON

A bejegyzés trackback címe:

https://aron.blog.hu/api/trackback/id/tr23678055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Boti · http://horvathbotond.blogspot.com 2008.09.23. 21:03:31

Úgy látom, te sem alszol téli álmot barátom, tíz óra bőven elég neked éjjel:) Azért megdöbbentem, hogy ti csaknem kint éltek még most is! Én ennél kevesebbel is beérem, viszont többet eszem :)
Boti

Csengebaba · http://csengebabaelete.blogspot.com 2008.09.23. 21:45:56

Híííí, látom te is a kakasokkal kelsz, akárcsak én! Nem is értem mi baja az ősöknek a 6kor keléssel!? Ja és természetesen a déli alvás sem kell tovább tartson mint másfél óra....
Ami a gesztenyéket illeti, anya elkobozza tőlem. Szerinte nem emészthetőek.... Amúgy látom jó kondiban tartod anyát, nem csoda, hogy ilyen csinos! :D

masika · http://farkaslili.mlap.hu 2008.09.24. 08:05:21

Áron barátom, nem viszed Te túlzásba ezt a tápanyagbevitelt!
Na majd megmutatom hétvégén, hogy is csinálják ezt a profik:-) (ha jók az infóim akkor végre veled is találkozunk)
A kakasokkal kelés nálam is igen jól működik mostanság!
Puszi:
Lili

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2008.09.24. 08:23:57

Milyen sokat vagytok a szabadban... :) Heléna nagyon jól érezné magát veletek, mert az ő szépneműje bezzeg...
na de majd Bogyóapuval panaszkodnak ;)

Panka 2008.09.24. 09:45:29

Hú, tényleg nagyon sokat vagy szabadban még most is! De ez így férfias, egy komoly férfiembert ilyen aprócska nehézségek, mint hűvősebb idő, nem tarthatnak vissza a friss levegőtől.
Borika a diókat gyűjti, a közelünkben nem láttunk még gesztenyét.

Lidia · http://szekrenyeslidia.blogspot.com 2008.09.24. 10:17:04

:)
Jól nézel ki vastag gatyába rázva is.
Még egy kicsi s remélem újra találkozunk kint a parkban.

Renátababa · http://www.renatababa.blogspot.com 2008.09.27. 00:19:05

Hogy te már olyan kora reggel kint vagy a szabadban??Én még fél 10-kor nyitom ki a szemem,és határozom el,hogy ideje kelni!!!Sokan irigylik is emiatt Anyát!!!

cucka 2008.09.28. 19:44:44

Drága Kicsi Legkisebb Áron-Királyfi! Annyira örülök, hogy találkozhattam Veled és csodálatos szüleiddel... Nagyon szépek vagytok és már alig várom a következő randit! :)
Puszillak Benneteket! :)
süti beállítások módosítása