aron17.jpgNem állítom, hogy Áron minden mozdulata, gesztusa büszkeséggel tölt el. Vannak pillanatok, amiket szívesen kihagynék, átaludnék vagy egyszerűen csak megnyomnám magamon (és másokon) a memóriatörlő gombot. De mivel varázserőm nincs, elviselem és remélem, hogy ebből is tanulunk majd valamit. Ő is, én is. Néha mások is.

Tegnapelőtt az óvónéni beszámolt arról, hogy heves szóváltásba kerültek Áronnal. A vita kirobbantó pontja az volt, hogy miközben a csoport minden tagja átöltözött, kezet, arcot, fogat mosott és hóna alatt az alvós plüssével az ágya felé vette az irányt, az én gyermekem egy szál bugyiban forgott a saját tengelye körül, önfeledten játszotta a szállingózó hópihe szerepét, amelynek fogalma sincs a fogkefe, csapvíz, törölköző, pizsama prózai létezéséről. Ez nem egyedi eset, hanem egy állandósult állapot, Áron a vetkezést még megoldja, de ahogy a ruháktól megszabadul, mintha a további teendőktől is megszabadulna, és szabadon szárnyal a képzelet szárnyán, immár félmeztelenül. Óvónéni első reakcióként Áron alvós plüss sárkányát lefoglalta, amit gyermekem oly módon zokon vett, hogy be akarta zárni az óvónénit a fiókba. Nagyméretű fiók után nézett, amibe begyömöszölhetné megrökönyödött nevelőjét, majd miután nem talált, stratégiát váltott: kilátásba helyezte, hogy behívja az apukáját, hogy agyabugyálja el óvónénit. (Csak reménykedni tudok benne, hogy nem gondolják azt ezek után az óvodában, hogy a mi családunkban a konfliktuskezelés fő módja az egymás torkának ugrás.)
Végül sikerült diplomáciai megoldást találni a konfliktusra, de gyanítom, hogy ez nagymértékben az óvónő rugalmasságának és képzelőerejének köszönhető, és csak kismértékben a fiam kritikus önvizsgálatának.

Amikor pedig azzal próbáltam hatni rá, hogy vajon a Mikulás mit fog szólni mindehhez, megnyugtatott: ne izgulj, anya. A Mikulásnak nem lesz ideje erről beszélni. Van néhány kérdésem, amit feltétlenül meg kell vele beszélnem. Te anya, nekem nem minden stimmel a Mikulással.

Mit is mondjak. Jól megnyugodtam...

A bejegyzés trackback címe:

https://aron.blog.hu/api/trackback/id/tr784950736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása