Áronbaba 2008.06.10. 12:43

Viharos hétvége

Az esős áprilisi időjárás szobafogságra ítélt minket az elmúlt hét javarészében. Nagyon ragaszkodott hozzá Anya szerettünk volna már egyet sétálni vasárnap délután a Dóm téren, ahol igazán kedvünkre való a ... kappucsinó, khm...
Így történt, hogy sportos díszbe vágtuk magunkat, autóba pattantunk és elindultunk. A szemerkélő esővel nem törődtünk, bíztunk a teraszon felállított hatalmas napernyők védelmében. Megérkezünk, ég egyre borúsabb. Többen elhagyni készülnek a fent nevezett helyiséget. Mi bezzeg nem ijedünk meg egy kis összemaszatolódástól, tüntetően helyet keresünk magunknak (középen persze, a legvédettebb helyen), leülünk. A felhők gyűlnek, szemetelés egyre erősebb. Gondolkodunk: rendeljünk vagy menjünk? Hirtelen a semmiből elénkpattan a pincérlány, nincs mit tenni kérjük a nedűt. Közben egyre sötétebb lesz, a szél is erősödik, már bánjuk, hogy rendeltünk. Elered az eső, de olyan vehemenciával, hogy pillanatok alatt folyik a víz a téren, a pultos srác egy irdatlan nagy késsel szurkálja a fejünk felett a napernyőket, nehogy beszakadjanak a hirtelen zúduló víztömegtől. Ennek következében védett kis teraszunkat elönti a víz, a vendégek fele a levegőben tartja a lábát, a szemérmesebbje pedig áztatja. Mostmár nincs menekvés, ottragadunk amíg a felhőszakadás véget ér. A vendégek nagy része már a feje fölé tartja a székekről lekapkodott párnákat, engem Anya próbál körülölelni minden lehetséges végtagjával, közben bánja, hogy miért is nem született polipnak. Az egész helyzetet Apa élvezte egyedül. Lelkesen kattintgatott a fényképezőmasinájával és közben kis nyikkanásokkal adott hangot elragadtatásának. Hogy micsoda idő! Meg micsoda eső! Meg, hogy látjuk, hogy folyik a víz itt meg ott? Meg, hogy ő legszívesebben ittmaradna reggelig, ebben a nagy ítéletidőben! Na, mi nem osztottuk egyáltalán a lelkesedését és amikor hűlni kezdett a kezem, akkor dacolva a természeti erőkkel, odacsörtettünk az autóhoz. Mit csörtettünk, gázoltunk a szinte bokát verdeső vízben.
A kávé ottmaradt.
Amikor a tömbház elé értünk, kisütött a nap.

ÁRON

8 komment

Címkék: apa élmény

A bejegyzés trackback címe:

https://aron.blog.hu/api/trackback/id/tr72512835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

masika · http://farkaslili.mlap.hu 2008.06.10. 13:03:28

Látod Áron ezt úgy hívják Murphy törvénye! Tuti akkor süt ki a nap amikor már odaértél a kocsihoz és közben bőrig áztál! Szerintem azért biztos Te is élvezted a dolgot!

TobieAnyu 2008.06.10. 15:31:57

Nocsak, nocsak... ezek szerint nemcsak itt a Gallok földjén esik folyton (na jó, nem folyton, de elég gyakran) az égi áldás?
Pedig mindig azzal szoktam dicsekedni az ittenieknek, hogy bezzeg nálunk Erdélyben MINDIG szép az idő...Tévednék?
Az esőről jut eszembe, érdekes volt Tobias első ilyetén élménye,(lehetett vagy három hetes a lelkem), csak bámult a kis hordozójából, hogy "némmá, ez olyan mint a fürdő csak hidegebb, meg nincs kád és anyáék elfelejtettek levetkőztetni..." :o))
Kicsi Áronka, igaz milyen jó volt Anya védő karjai közül kikandikálni az ítéletidőre? Jó kis kaland és lesz ennek még párja is...
pusssz,
Marcsiék

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2008.06.10. 20:04:31

Apukád és Te vagy a leglazább a családból :) Anya pedig a leg csinosabb ;)

Panka 2008.06.10. 20:27:24

Valld be Áronkám, te rendelted ezt a nagy égszakadást, csak hogy megmutathasd anyának és apának, hogy milyen is az igazi férfias rövidtáv-kávézás. :-) Ahogy elnézem, téged nemigen zavart ez a kis nehezítés a programban. ;-)

Grétike · http://www.pajangreta.blogspot.com 2008.06.10. 20:48:39

Oóóóó!
Ilyen már nálunk is előfordult...és ilyenkor a kávé kit érdekel?:)
Puszikák Nektek.....

Boti · http://horvathbotond.blogspot.com 2008.06.10. 21:01:19

A fotó tanusítja, hogy cseppet sem rendültél meg némi vihar miatt! Apud pedig igazi kalandvágyó lélek :)
És anyukád olyan, de olyan csinos!!! Kárpótold majd őt egy másik kapucsinóval...
üdv: Boti

Gellért 2008.06.11. 12:16:10

Ó, bárcsak veletek ázhattunk volna abban az ítéletidőben...Anya sokat emlegeti a közös kapucsinúzásokat, ahol mi ketten, Áron cimbim még nem lehettünk jelen, így hamar pótólni kellene!Nagy pacsi.

Ildi · http://www.gurtler.blogspot.com 2008.06.12. 13:38:29

Az eső jó dolog, persze csak, ha fedett helyről nézheted!:) Meg utána a pocsolyákban tocsogni is jó dolog!!! :)
süti beállítások módosítása