Zsibrák 2012.10.06. 22:19

Csendélet

helusnapja.jpg Hétágra zuhog az eső, minek következtében szaporán kapkodjuk a lábainkat a buszmegálló irányába, Áron meg én. Lassan fogy belőlünk a szusz, de lassan elfogynak a lefutandó méterek is. Szerencsénk van, már jön is a degeszre tömött busz. Azért felpréselődünk mi is, nyögve, nyelve, esőtől csepegve. Mindenki fáradt, fásult, én pedig mérhetetlenül haragszom ezekre a közömbös arcokra, ezekre az üres tekintetetekre, mert ahelyett, hogy egy másik busszal jönnének, a nyakamba lihegnek, Áront pedig összepréselik. Keresek egy kapaszkodót, persze nincs.

- Kapaszkodj jó erősen belém, majd én tartalak, hogy fel ne borulj - ajánlja fel a gyerek úriember módjára 16 kilójának minden stabilitását.

Egy-két arc felderül, egy-két tekintetbe élénkség költözik.

- Jó, akkor majd ketten borulunk fel.

- Nem. Te kapaszkodj csak belém, én kapaszkodok ebbe a nagylányba, ő pedig kapaszkodik a csőbe. - győzköd Áron a tőle megszokott emelt hangerővel.

Nézem a kezét, szorosan markol egy csillogó-villogó flitteres táskát. Felkúszik a tekintetem a táska gazdájára, a nagylányra. Hamvasszőke babaloknik, dúsra spirálozott szempillák, ciklámen ajkak. Körülbelül hetvenöt éves. De nem ez a legszembetűnőbb. Hanem a földöntúli öröm, hogy őt az imént nagylánynak titulálták.

Az októberi szél kint épp meghajlásra kényszerít egy fát és hideg esőcseppeket ver a busz ablakára. De bent, a buszban egy pillanatra kisütött a nap.

A bejegyzés trackback címe:

https://aron.blog.hu/api/trackback/id/tr284823881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Impro 2012.10.09. 18:38:54

eltűntetek a főoldalról?

Zsibrák 2012.10.10. 21:40:26

@Impro: Nekem fel sem tűnt eddig... Kivették az énblog szekciót. Azt hiszem a Konzum blogok kerültek be helyettük. Végülis a fogyasztó társadalmat valószinűleg jobban érdeklik a legújabb trendek és akciók, mint egy-egy elkapott élménypillanat. Nem baj, rohanó világban élünk, kell a változás :)

HZ · http://nagyvilag.blog.hu 2012.10.12. 14:59:57

Gondolom a legtöbb olvasó már törzsvendég itt amúgyis

Impro 2012.10.12. 15:13:19

@Zsibrák: csak ki ne lógjak Az nagy társadalomból. ; )

Zsibrák 2012.10.13. 00:18:33

@HZ: Ez furcsa, HZ, épp a napokban gondoltam rá, hogy merre járhatsz és megnéztem a nagyvilág blogot :)

Zsibrák 2012.10.13. 00:33:19

@Impro: Jó, rákoncentrálok Impro, hogy vásárlós posztok is legyenek. :)
süti beállítások módosítása