Egy kérésnek teszek most eleget. Nagyon kedves Pajtikám érdeklődött, nagyon kedvesen, táplálkozási szokásaim felől. Egészen konkrétan aziránt érdeklődött, hogy  mit és mennyit fogyasztok. Azt is sugallta a kedves cimbi, hogy esetleg egy bejegyzést megejthetnék a témáról, merthogy mások érdeklődésére is számot tarthat... Ha elolvassátok a bejegyzést, rájösztök, hogy ez az evési macera nem az erősségem. Nálam ugyanis a táplálkozás kizárólag a túlélést szolgálja. Holmi érzékszervi örömök, amiket esetleg egy kellemes íz, illat, textúra, hőmérséklet keltene nálam teljes közönybe ütköznek.  Általánosságban elmondható, hogy kétféle nap van nálunk: a nemeszemnap és az eszemnap. Mivel előbbi a gyakoribb, azzal kezdem. Ilyen napokon, a táplálékot csakis akkor vagyok hajlandó elfogadni, ha az alultápláltságtól már nincs erőm ellenállni. Ilyenkor a reggelit simán kihagyjuk, a tízóraizás belenyúlik az ebédidőbe, ami miatt az csúszik, bár szerintem meg se kellene ejteni, az uzsonna érdeklődés hiányában elmarad, a vacsorához pedig túl fáradt vagyok, mert az egésznapos küzdelem a kanál ellen és az ilyen-olyan tömő trükkök kivédése felemészti az energiáimat. Étvágyam növelését célzó vitamincseppek, szabad levegőn történő lefárasztási hadművelet, illetve tartós táplálékmegvonásí kísérletek, csak hogy párat említsek Anya kudarcba fulladt taktikái közül.

Az eszemnapokon pont úgy viszonyulok az ételhez, mint korombeli kis barátnőim és barátaim, azzal a különbséggel, hogy olyankor sem tátom a számat a falatra, de azért nagy kegyesen elfogadom.

És akkor a lista, amivel stresszelnek:

- spenót, krumpli, fél tojássárgája, mindez megfőzve, összemixelve, kellemes zöld tónusú valamivé

- krumpli, joghurt, petrezselyem, csak úgy darabosan

- szülői zöldséglevesből, ízesítés előtti fázisban, levestésztával

-puliszka, túróval, joghurttal

-sajtos krumpli, vajjal

-brokkolis tészta

-spenótos, fokhagymás tészta

-úgy általában bármi a szülői tányérból, ami nem csípős, rántásos, habarásos, tojásfehérjés

- ezt ne csináljátok utánam: csülök, Apa bableveséből, virsli, Anya tányéjáról, egy óriási elcsent mézespogácasa háromnegyede, csak úgy suttyomba...

- amit viszont bátran lehet: finom zöldhagyma, imádom, addig szopogatja az ember míg csak a külső burok marad meg, és... ezt figyeljétek: nem lesz hagymaszagú a nevetésetek!!! Ki van próbálva!

- a banánt harapom, a narancsot gerezdenként kapom, almaszeleteket rágcsálok, de nem vagyok oda a gyümölcsökért

- inni imádok, én vagyok a család legiszákosabb tagja, még a legkeserűbb teát is megiszom, és a víz!!! Nyammm...

Hát, remélem sikerült a lehető legteljesebb összefoglalót elkészíteni. Ja, és még van egy mindennapi betevőm: a kenyér.

Mindenkinek kívánok jó ételt az étvágyához!

ÁRON 

A bejegyzés trackback címe:

https://aron.blog.hu/api/trackback/id/tr56327438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csengebaba · http://csengebabaelete.blogspot.com 2008.03.19. 13:52:56

Ej, Áron koma! Anyának aztán feladod a leckét! Pedig nagyon jól hangzanak ezek az ételek. Sajnos ami joghurttal, meg sajttal, meg túróval kezdődik, az nálam tiltólistás..... Szóval irígykedem!

Boti · http://botibaba.blogspot.com 2008.03.19. 14:05:51

Micsoda finom falatok?! Egészen megéheztem :)
Azért a jó kondidért egyél többet barátom, hátha Anyud is kevesebbet stresszel a kanállal :) Indiszkrét kérdésem is lenne: nemeszel napon éjjel azért pótolsz? :)
üdv: Boti

Ingrid 2008.03.19. 18:39:51

Én még csak most tanulmányozom a táplálási stratégiákat, így nagyon jól jön ez az iromány. Piros pont, hogy sok folyadékot iszol!
És afotó... ezt nem tudom kihagyni! Mi az a gyönyörű játék, amin ügyködsz éppen???
Gyönyörű vagy mint mindig!

Áronbaba 2008.03.20. 09:21:38

Csenge, sajnálom a tej-dolgot!
Boti, nem vagy indiszkrét, valóban, ezeken a napokon Anya növeli az éjjeli tejadagot.
Ingrid, köszönöm a bókot :) A játék egy fa (a jobboldali rész), aminek az egyik ága hosszabb (a ciklámen rész) és egy zsiráf legelészi (bal oldali, sárga rész). Van mindenféle gomb és tekernivaló rajta, ha jól tekeri az ember akkor csiripelnek a kismadarak a fa lombjából és még villogni is tudnak. Ez a stage 1, pirinyóknak. Az olyan nagy fiúk mint én, a fa ágát megfogva sétálhatnak körbe-körbe a fa körül.

Panka 2008.03.20. 09:56:21

Áronkám, így is nagyon szép formás, arányos kisfiú vagy, üzenem Anyának, hogy képzelje csak el, én kislánykoromban volt, hogy napokig semmi mást nem fogadtam el túró rudin kívül, és mégsem haltam éhen. :-)
Azért egyél rendesen, ha már Anya ennyi fantasztikus finomsággal kedveskedik neked!

Áronbaba 2008.03.20. 11:20:38

Panka néni, a túró rudit én is elfogadnám! A többivel van gond...

masika 2008.03.21. 09:06:08

Áron Drága! Hát mi lesz velünk, ha ilyen keveset eszel és egyszer csak elfogysz? Na jó félre a tréfát! Szerintem Anya olyan finomakat csinál neked, hogy ezeket meg nem enni vétek! Képzeld Én a napi tápik mellé megszem egy fél adag főzeléket és egy teljes adag gyümölcsöt! Na légyszi ezt csináld utánam:-)

Lili
süti beállítások módosítása