Szombat reggel ráérős piacolást tartottunk, minek következtében gyümölcs és zöldségkészletünk vetekedik a sarki áruséval. Előszöris ott van mindjárt a cseresznye. Ebből két fajtát árultak a piacon, egyiket úgy mint "nagyon édes" cseresznye, másik mellé a táblára csak ennyi volt írva: "böjti cseresznye". Feltételeztük, hogy utóbbi azt jelenti, hogy a gyümölcs húsmentes, ezért kértünk is mindjárt két kilót. Aztán ugye a meggyet sem lehetett otthagyni. Na, abból is vettünk annyit, hogy bespájzoltunk egész télre. Fél napig tartott a kimagolás, a fal újrameszelése pedig újabb fél napot vesz majd igénybe.
Délután csicsásra vettük a figurát és sűrű illatfelhő közepette elvágtattunk CsongiPajtihoz, hogy megoszthassa velünk a szülinapja felett érzett örömét. Ez nagyszerűen sikerült, az öröm ránk is átragadt, olyannyira, hogy nem is akaródzott hazamennünk. Még annyit a buliról, hogy úgy bezabáltam a birkapörköltből, hogy Anyának mostmár senki nem hiszi el, hogy én tulajdonképpen nem is vagyok egy nagyevő.
A vasárnap csúcsponja az állatkert volt. Oda mentünk, bár Anyának egyáltalán nem akaródzott. Megértem szegényt, mostanában ugyanis többször is áldozatul esett orv támadásoknak: két-három hete egy darázs bemászott a pólója alá, az eredményt sokáig vakargatta volna, ha nem a háta közepén lett volna, aztán múlt héten összebalhézott egy macskával. Érthető, hogy nehezen szánta rá magát, hogy betegye a lábát egy olyan helyre ahol katicabogárnál nagyobb állatok élnek. De nem történt semmi baj, bár a strucc mintha tényleg kissé csúnyán nézett volna Anyára.
A laza kis hétvégét sétatéri teraszozással zártuk, melynek során megállapítottam, hogy bár gyorsabban szaladok a galamboknál, ők ügyesebben repülnek, mint én. Apa konstatálta, hogy az idegenek kiváló bébicsőszök, ugyanis ő csak lezseren hátradőlt és élvezte a meleg löttyött, miközben velem jóformán minden arra elhaladó sétáló foglalkozott, felsegítettek, ha lehuppantam, eldiskuráltak velem, fényképezgettek, satöbbi. Anya pedig árgus szemmel figyelte az idei divatot, majd a végén szomorúan vonta le a következtetést: idén sem jött divaba.

Képriport:




Csongorék házában rengeteg a lépcső, ott gyakoroltam a le- és felmászást. Miután megcsodálátok a pompás lépcsőfokokat és a korlátot, tessék észrevenni az én eleganciámat is.














Anya a teknőcökről mesél. Minden szavát megjegyeztem.



















Még pár év és én kapom Apát ölbe.











Nem tudom, ti hogy vagyok a dologgal, de én már várom a következő hétvégét!

ÁRON

A bejegyzés trackback címe:

https://aron.blog.hu/api/trackback/id/tr65522057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csengebaba · http://csengebabaelete.blogspot.com 2008.06.17. 08:13:17

Azt elhiszem, hogy rövidesen Te fogod ölbe kapkodni apát! Anyát határozottan emlékezteted holmi csecsemőként intelligens és nagyon erős Kavicsi Benőkére a Kökorszaki rajzfilmből.
Ami pedig az eleganciádat illeti, én sem bánnám, ha a szülinapomon ilyen gáláns és elegáns lovagjaim lennének!
Pusszancsok és buksisimi
Csenge

Gellért 2008.06.17. 11:34:17

Micsoda elegancia, kérem!
És milyen csinos Anyuka!(Apukát nem dicsérhetjük,mert az én Apukám ennek nem örülne:) )
A sétatéri teraszozásoknál még mindig sóhajt Anya,nem értem mi a baja.Én pedig a galambvadászatért sóhajtok, jól elhajkurásznánk együtt szegény galambokat!

rkriszta · http://www.barni.blog.hu 2008.06.17. 13:56:56

Mindig mondom, legközelebb Áron anyuéknál leszek gyerek........

masika · http://farkaslili.mlap.hu 2008.06.17. 20:32:21

Emelem kalapom az eleganciád előtt, és megjegyezném, hogy az állatkerti szerkód sem az a megszokott, olyan szafaris:-, de hát neked minden jól áll! A legjobban viszont Te állsz Anyának és Apának is:-)
Puszi

Boti · http://horvathbotond.blogspot.com 2008.06.17. 21:48:27

Igazi magyar férfiember vagy, hogy birkapörivel tömöd a pocakodat barátom. A szülinapi szerelésed pedig nagyon extravagáns. A repülést azonban hagyd csak a galambokra és más szárnyas jószágokra :) Anyud pedig sosem megy ki a divatból, mondd meg neki, mert így csini ahogy van :)
üdv: Boti

Renátababa · http://www.renatababa.blogspot.com 2008.06.18. 11:16:50

A szerkód szuper,a szülinapozás mindig jó móka,nem is beszélve az állatkertről,nálatok mindig jól telik a hétvége!Ez igen!
Lesz mit mesélni az unokáknak....

Lillus · http://www.kicsililla.freeblog.hu 2008.06.18. 19:39:02

Csak ámulok és bámulok az eleganciádon! :) Gyengéim az elegáns, kékszemű kópék! :)) Meghívnálak ám egyszer ebédre! (persze szigorúan anyával együtt) :)) Pussz!

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2008.06.19. 19:19:56

Gyönyörűek vagytok mindhárman! Te élen jársz a családban, nem csoda, hogy szépségükkel, eleganciájukkal Hozzád zárkóztak Fel az ősök ;)
Csongorék lépsője után Heléna barátnőd igencsak sógárog. Bár még nem ilyen szépen, de már ő is hódítja a magasságokat....

Csöppke · http://www.csoppkeblog.hu 2008.06.23. 06:36:06

Nagyon szépséges család vagytok! Áronanyu hűdecsinos:)

Csillus
süti beállítások módosítása