És oktatásom teljes gőzzel folytatódik. Sajnos az időjárás kedvez a baba-akadémiának, ma hétágra sütött a nap, igy aztán kóboroltunk és Anyából dőlt az okosság. Az illemtan leckét megosztom veletek, aztán majd eldöntitek, hogy lekoppintjátok-e a mintát vagy sem. Szóval, épp az iskola előtt döcögtünk, ahol Anya kisdiák volt, még a múlt évezredben. És jöttek az információk: "Látod, kisbogaram, ide járt Anya iskolába, itt tanult meg irni, olvasni, számolni, de nem csak tudományt tanitottak a tanárnéni meg a tanárbácsik a gyerekeknek, hanem azt is, hogy kell viselkedni tisztelettudóan, stb, stb.... mert ez egy jó kis iskola, bárcsak ilyenbe járhatnál, itt aztán nem engednének elkanászosodni, stb, stb,..." E pillanatban az illemtanban kiváló iskola kapui kivágódtak és kitódult rajta az illemre nevelt gyereksereg. Két mintapéldány nagy illedelmesen kiflivégeket hajigált a szekerembe, egyikkel kicsit kupán is vágtak. Én illedelmesen csodálkoztam és utánuk bámultam, mire illemtudó anyám utánuk szaladt, miközben hangosan skandálta, hogy: "Huligánok, huligánok!!!" Rövid idő múltán Anya abbahagyta a kergetőzést, de előtte még jó hangosan a két mákvirág lelkére kötötte, hogy szégyelljék magukat. Nem tudjuk, engedelmeskedtek-e a felszólitásnak...
Visszatérve hozzám, Anya kihalászta a kocsiból a kiflivégeket és közben dohogott, hogy szerencséje van a két kölyöknek, hogy még emlékszik milyen gyereknek lenni, meg egyébként ő sem volt egy mintagyerek, mert különben nem úszták volna meg ennyivel. Én úgy láttam, hogy nem csak ez volt az ő szerencséjük, hanem az is, hogy Anyánál jóval gyorsabban tudtak iszkolni. De erről persze illemtudóan hallgattam...

Mindenkinek kellemes, kiflitámadásmentes estét kivánok!

ÁRON

5 komment

Címkék: séta

A bejegyzés trackback címe:

https://aron.blog.hu/api/trackback/id/tr18355556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csengebaba · http://csengebabaelete.blogspot.com/ 2008.02.26. 20:27:56

Háááát ezek a mai fiatalok!!! Bár képzeld ebben a gyönyörű napsütésben mi találkoztunk illemtudó fiatalokkal. Mivel az illemtudatlan felnőttek a járdára parkoltak, nem fértünk el, és az iskolából kijövő két lógó gatyás fiatal fogták a Ferrarimat és egyszerűen átemelték az autó felett! Szóval ÁronAnya azért még van remény!!!! További jó sétákat!

Boti · http://botibaba.blogspot.com 2008.02.26. 20:46:55

Hogy mik vannak?! Nem mondom, anyukád igazi harcias amazonként lépett fel :) Jobb is, hogy eliszkoltak azok az elkanászodott mintapéldányok :)
üdv: Boti

Ingrid 2008.02.26. 21:06:48

Úgy látszi a jóidő káros hatással van az illemtudásra... Képzeld! Ma majdnem nekünkjött egy bicikliző páros, két fiatal fiúcska, és aztán meg nevetve továbbszáguldoztak. Én is utánuk szóltam, hogy figyeljenek már oda.
ÁronAnyu nagyon ügyesen utánuk szóltál, fel is kell hívni a figyelmüket arra, hogy jobb helyeken ez nem így működik.
Cuppantalak, szépségem!

masika 2008.02.27. 07:45:13

Áron! Veled midíg történik valami! Lassan szerintem szekér nélkül kellene sétálnod meg szaladnod, hogy Anya többet gyakorolhassa a futást. Akkor legközelebb majd jaj lesz a kiflidobálóknak!

RKriszta 2008.02.27. 10:57:46

Áron kedves, hogy mik nem történnek veled is...tök izgi ...
süti beállítások módosítása