Előljáróban leszögezném: a fent megnevezett mániában, természetesen nem én szenvedek! Én egy sokkal szimpatikusabb vesszőparipával rendelkezem, amit röviden így hívhatunk: nealudjunkmá'annyit! - mánia. A címben foglalt veszélyes kór Anyát támadta meg, komoly kényszerképzeteket okozva. Azt fantáziálja ugyanis, hogy ha én ezentúl is tartom magam az elképzelésemhez és nem alszom délután, akkor:

1. nem fogok megnőni, vagyis igen, de apró maradok, szóval mégsem, áhhh...

2. nem leszek okos, legalábbis nem annyira, nahh ehhez mit szólsz??

3. ez a kedvencem: kövér felnőtt lesz belőlem! Háhh, belőlem, aki lassan már az evésről is leszokom, nemcsak az alvásról?? Ha-ha...

Nem részletezném, hogy micsoda nagyfokú kreatívitásról és elszántságról tesz Anya tanúbizonyságot minden nap, ebéd után, micsoda széles arzenálját vonultatja fel az altatási praktikáknak a sötét woodoo varázsigéktől a bonyolult kaszkadőr jelenetekig.

Arra sem térnék most ki, hogy én micsoda kidolgozott módszerekkel rendelkezem a fent megnevezett altatási macera hatástalanítására. Ugyanis csak ideig-óráig hatnak, és mindig tökéletesítenem kell az eszközeimet. Itt a példa:

Ebéd után, Anya elénekli tizenháromszor a Bumbitát, majd a tente, baba, tente hat-hét variációját (ez utóbbi rendelésre megy: én megkezdem, hogy Tente vau-vau, tente vagy Tente, Mama, tente, vagy bármilyen variációt ami eszembe jut és azt Anya folytatja). Jó húsz perc után felszólít, hogy aludjak, majd távozik.

Én: Baba sír! (semmi reakció) Ana, baba sííír! Brühühüühüüü.....(műsírást produkálok, majd hallgatózom, kint néma csend, pedig múlt héten még hatott ez a módszer)

Témát váltok: Ana széép! (ettől tegnapelőtt még meghatódott) Ana széééép!!!! (semmi válasz, mostmár felhúzom magam!)  Ana, nem szép!!!!! (hasra dobtam magam és kudarcom szomorú tudatában... elaludtam...)

ÁRON

A bejegyzés trackback címe:

https://aron.blog.hu/api/trackback/id/tr47962447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gneke 2009.02.24. 12:06:51

Anyának üzenem, most ne hallgatózz Áron...én már ezt egy gyerekkel végigcsináltam, tudom miről van szó. Ennyi idősen már nem aludt Adri délután. Örültem, hogy éjjel igen. Na de nekem nem hízelegtek ilyen szépen:-)

Kismaruszja 2009.02.24. 12:47:41

Kedves Áronanyu! Lehet, hogy az időzítéssel van a baj. Nálunk ez derült ki sajnos. Illetve még jó, hogy kiderült. Új napirendünkben Boti délelőtt fél 11-11 tájt elalszik, ha reggel 7-kor ébred. Egyszerűen figyelem őt és ha elkezd nyafogni, fel akar kéredzkedni, akkor lépek. Így persze nem megyünk reggel kalandozni, csak max. 1 órát 9-10 között. És pikk-pakk elalszik mindenféle kaszkadőrjelenetek nélkül. Ha nálatok mégsem válik be, akkor nincs mese, ez van :) De akkor talán éjjel alszik majd Áronkád.
puszi: Botianyu

Ingrid 2009.02.24. 20:04:29

A humorod a régi, ennek örülök :)

thinuviel 2009.02.25. 08:51:45

Áron, látom a kreativitásod nem változott semmit! Anyának viszont fel kell vérteznie magát a praktikákkal! Sok sikert! Kíváncsian várom a csaták további fejleményeit!

masika 2009.02.25. 10:07:43

Micsoda praktikák Áron, tudsz Te hízelegni ha valamit akarsz!
Anyának csak kitartást kívánunk! Bizony néha csak úgy érünk célt ha nem hatódunk meg!

Marcipán&Frutti · http://forromarcipan.blogspot.com 2009.02.26. 09:05:40

Úgy látom a blogpajtik közül mindenki rendkívül kis alvásigénnyel van megáldva;-)Fel a fejjel Áronanyu!Nálunk csak annyi a különbség,hogy kitartó sírást produkálok némi fuldoklással vegyítve:)Pacsi

RenátaAnya(Eszter) · http://renatababa.blogspot.com/ 2009.02.27. 07:57:23

Anyát dícsérni lehet,de ha alszol,még jobban örül neki :)

evon · http://kisvince.blogspot.com 2009.02.28. 12:42:53

Ez aztán a praktikák változatos tárháza, Áron! Látom, még a Néniből is Ana lett a hatás kedvééért ;)

Pankababa 2009.02.28. 23:44:24

Nagyon cuki ez a fiú:-) Ezzel az anya széppel még engem is levett a lábamról:-)

Kávé és Csokoládé · http://www.kavecsokolade.blogspot.com/ 2009.03.01. 21:31:44

Apor is egyszer alszik naponta, kitolom a teraszra a babakocsiban és alszik a levegőn. A szobában szinte képtelenség elaltatni. Nappal kevesebbet, de éjszaka jól alszik.
süti beállítások módosítása