Kalimera Mindenkinek!! Köszönöm, hogy hiányoltatok, csuklottam is rendesen.

Első randim a nagy víztömeggel prímára sikeredett, főleg ha nem vesszük számításba a kevésbé príma részeket. De ne szaladjunk olyan előre...

Már az odaút is frankó volt, kiváltképp mert szúlei hosszas lelki vívódás után engedtek kalandvágyuknak és az eredeti esti indulási tervnek fittyet hányva már délben útnak eredtünk. Rendkívül méltányoltam, hogy nem hagytak ki engem az utazós buliból és nem várták el tőlem, hogy az út 95 százalékát átalujam. Hálám jeléül önkéntes alapon hatalmasat szundítottam, majd felébredve barátságos hangvételű eszmecserét folytattam a biztonsági övemmel. Így történt, hogy az éjszaka engem teljesen frissen és éberen talált, és eszem ágában sem volt még csak pislogni sem, nem hogy behunjam a szemem! Ennek pedig egy nagyon kellemes nótaest lett az eredménye, melynek során a "Ház körüli állatok" című dalcsokor örökyöld melódiáinak taktusára csapkodtuk a térdünket a követkeyő pár órában. Olyan szépen és hangsúlyosan megtanultam bégetni és mekegni, hogy bármelyik akolban megállnám a helyem.

Úticélunkat éjjel 3 tájában értük el, Apa és Anya már nem tudták helyesen használni a nyelvtani szabályokat, de az én éberségem nem lankadt. Így aztán Apa az autóban szundizott, én pedig romantikus körsétára invitáltam Anyát. Kéz a kézben andalogtunk a holdfényes tengerparton egészen reggel fél 7-ig.

Amikor kivilágosodott, a rengeteg homok és víz látványára elakadt a motyogóm, állítom, hogy a tengert nekünk, gyerekeknek találták ki.

A mindennapi lubickolások mellé beiktattunk néhány kulturális programot is, tekintettel Anya vonzalmára a régi, romos épületek iránt. És egy hajós kiránduláson is részt vettünk ahol a kapitány, a legénység és ay utasok nagy része olyan önfeledten (és sokáig!) ropták a táncot, hogy már-már attól tartottam, hogy lassan Új Zélandra érünk.

És még elmesélném, hogy sokat bővült a szókincsem is a nyaralás alatt (nem a görög, hanem a magyar), mert útitársaim felének a nevét már kristálytisztán ejtem (ha akarom), nevezetesen, hogy: Mama, Tata, Baba (ő az én jófej Balázs unokatesóm, aki 14 és fél hónappal erősebb, magasabb és huncutabb jómagamnál). Baba kollégával forró csókokat váltottunk általános szülői és nagyszúlői meghatódás közepette. Sajnos, eme szép gesztus nem bizonyult a legszerencsésebbnek, mert Vírus Irmus csere történt. Ezek a görög Irmusok pedig igen tüzesek, egészen levettek a lábunkról és arra késztettek, hogy visszaadjuk a természetnek amit elvettünk tőle: szőlőt, répát, mindent...

Jómagam egy ragaszkodóbb Irmust a határon is átcsempésztem, aminek egyhetes kórházi üdülés lett a következménye, de ott nem volt annyira jó a kiszolgálás, hogy reklámot érdemeljen, úgyhogy erről most szó se essék!

Summa summárum, bár a zúzám megsinylette, a lelkemnek jót tett a nagy sós tócsa. Várom a következőt!

És akkor a fotográfiák:

 

 

Ezzel a cuccos kisvonattal átrobogtunk a szomszéd városkába. Imádtam.

 

 

 

 

 

 

Te, Anya, én végeztem az ócska várakkal. Leugrok egyet fürdeni...

 

 

 

 

 

 

 

Cipő nélkül ne induljatok el még kávézni sem!

 

 

 

 

 

 

 

 

Látjátok azt a sok vitorlást a hátunknál? Na, az mind a miénk, csak ott kellett hagynunk, mert kicsi a csomagtartónk...

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy nyelv, három generáció, négy különböző fejfedő...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A homok egy részét hazahoztuk. A fülemben, a hajamban... Levakarhatatlannak bizonyult.

 

 

 

 

Ez egy pálmavirág. Épp az ablakunk előtt illatozott.

 

 

 

 

 

 

 

 

Narancsszinű medúza. Sok volt belőle. De kékből még többet láttunk.

 

 

 

 

Aki mindezt végigolvasta és nézte, annak gratulálok!

ÁRON

A bejegyzés trackback címe:

https://aron.blog.hu/api/trackback/id/tr51640186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TobieAnyu 2008.09.01. 16:42:38

Kalimera kis haver,
Hát hogyne olvastuk volna végig színes kalandjaid történetét, jó ismét olvasni kópéságaidat, anyukád tollából. Ezért külön efrárisztó jár...
Sajnáljuk az Irmuskás epizódot, Ôkelme már igazán kimaradhatott volna a mókából, de ezeknél a görög baciknál sosem tudhatja az ember.
Isten hozott ismét itthon év kíváncsian várjuk a folytatást.
Pusszantás:
Tobie-baba és szülei
UI. Mi is egy nagyon egzotikus helyen nyaraltunk, ùgy hívják a várost, hogy Szatmár. Ismered? :o)))

Lidia és Csenge 2008.09.01. 17:07:04

Örülünk, hogy újra itthon vagytok!

Balazska 2008.09.01. 18:33:35

KALIMERA
Igazi jóra sikerült a beszámolód kishaver.
Imádtuk mi ketten Nei Porit, csak az Irmus ne ragaszkodott volna annyira hozzánk, de hát 2 ilyen szőke srácnak ki tud ellen állni?
Remélem majd a lányok is igy fognak ragaszkodni hozzánk. Igéred hogy jövőre ugyanott, csak min 14 napig? Egy kis hajos tánc, stb, és fogunk mi magunknak 2 igazi görög kislányt.

Marcsi · http://kismaruszja.blog.hu 2008.09.01. 19:47:51

Isten hozott, örülünk, hogy megjöttél! Barátocskám, te most is hoztad a formádat :) Igazán jó útitársként szórakoztattad a szüleidet :) Vírus családot azért jobb lett volna kihagynod.
üdv: Boti

Zsuzska 2008.09.01. 21:10:40

Elbűvölő helyeken jártál kicsi Áron.
Sajnálom, hogy a görög Irmák így megszerettek téged.
Sokszor puszilunk!

Ildi · http://www.gurtler.blogspot.com 2008.09.01. 21:43:00

Isten hozott újra itthon!! Már hiányoztatok nagyon! Hogy ezek az Irmák mindig megtalálják az ember fiát... Hihetetlen... De remélem már teljesen jól vagy!! És Görögországot mi is imádjuk!!!!!

Lillus · http://kicsililla.freeblog.hu 2008.09.02. 06:48:13

De jó, hogy itthon vagytok, hiányoztatok!
Szuper nyaralás lehetett, a kórházat nagyon sajnálom! Remélem már kiheverted! Puszik!

Csengebaba · http://csengebabaelete.blogspot.com 2008.09.02. 07:18:53

Háááát, esetleg jövőre én is csatlakozhatnék? Vírus Irmust kihagynám, de az összes többi kalandod fogamra való volt!!!! Pusszantás, üdv újra itthon.

masika · http://farkaslili.mlap.hu 2008.09.02. 10:32:08

Üdv újra itthon Áron koma! Már nagyon hiányoztál.
Örülök, hogy a nyaralás ilyen szuperül sikerült, de az Irmát igazán otthagyhattad volna göröghonban!
Puszi:
Lili

Kryszti 2008.09.02. 12:35:29

Áron! Ó, de jó, ismét itthon vagy! Látom nagyon szép helyen jártatok. :)
Remélem már teljesen meggyógyultál. Márk és Norman is beteg volt egy hétig, több kis barátjukhoz hasonlóan náthásak voltak. Úgy tűnik ez a vírus "nemzetközi" méreteket öltött.

Eszter · http://renatababa.blogspot.com 2008.09.02. 12:55:43

Nagyon szép helyen jártatok,sokmindent láttatok,kell ennél több?Igen,Virus Irmát kár volt hazahozni,na de sebaj,jövőre ott hagyod!

Evon 2008.09.02. 15:17:07

Halihóóó, jó, hogy megvagytok megint!

Panka 2008.09.02. 22:08:27

De jó újra hallani felőled! A betegséget sajnáljuk nagyon, de annak szívből örülünk, hogy ilyen remek helyen nyaralhattál. Az ilyen Irmusok meg menjenek a sunyiba, én azt mondom.
Puszil: Borika

Csöppke · http://www.csoppkeblog.hu 2008.09.03. 09:18:08

Kalandos kis nyaralás lehetett! Vírus :( Még kórház is? Ójajj, reméljük már teljesen rendben vagy.

Ingrid 2008.09.04. 10:10:14

Te s szerencsés fickó vagy, hogy ilyen korán megismerkedhettél a nagy kékséggel :)
Heléna vírusítró gyógypuszikat küld!
süti beállítások módosítása