Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy egészen aprócska királyfi, akit úgy hívtak, hogy Csupapiszok Királyfi. Igaz ugyan, hogy csak akkora volt a lelkem, min egy kisebbecske zsák kukorica, de olyan felfordulást tudott csinálni, hogy széles határban csodájára jártak. A királyfi egy óriási palotában lakott, aminek húsz nagy szobája volt és egy picuri szobácska, ahol a hintókat tartották. A  palota kertjéhez csinos játszóterecske is tartozott, hintával, homokozóval, szökőkúttal. Ide járt a királyfi minden áldott nap játszani a többi apró királyfival és királylánnyal. A játszóterecskére az anyukája, Lótifuti királyné is mindig elkísérte. Hanem egy nap, pont egy nagy eső után, a parkocska tele volt sárral, tócsával, és mindenféle más piszokkal is. Csupapiszok, ugye a neve is mutatja, nagyon szerette a mindenféle piszkot, bele is feküdt jónéhányba, míg anyukája, nevéhez méltóan, lótott-futott a sárhalmok közt. Mire a homokozóhoz értek, Csupapiszok ruháján és bőrén vastag rétegben megszáradt a sár, ahol pedig még mindig nedves maradt, ott jótékonyan befedte a drága homok. Lótifuti királyné sopánkodott, de Csupapiszok királyfi nagyon jól érezte magát így, talpig iszappakolásban. Aztán, amikor egy másik királyné rászólt a saját királyfiára a homokozóban, hogy húzódjon kissé jobbra mert összepiszkolja magát (tudniilik, balra tőle Csupapiszok piszmogott a homokkal), Lótifuti így kiáltott: "Elég legyen!!" És azzal megszabadította Csupapiszkot a ruhái felétől, épp csak annyira, hogy kisebb károkat okozzon csak a királyfi csodaszép tűzpiros hintójának drága huzatán. Mivel a táltos paripa szeretép is Lótifuti töltötte be, hát gyorsan hazavágtatott csokoládészínű magzatával, majd a palotába érve, még a királyfi ajtaja előtt lerántotta fiáról a maradék öltözéket és egyenesen a királyi fürdőterem pompás medencéjébe csobbantotta a megszeppent Csupapiszkot. Ott aztán addig sikálta, míg a végén Csupapiszok csillogni kezdett a tisztaságtól. És ettől kezdve már nem is hívták többé Csupapiszoknak a királyfinak. Ha a királyfi tovább piszkolt volna, az én mesém is tovább tartott volna.

ÁRON

11 komment

Címkék: élmény

A bejegyzés trackback címe:

https://aron.blog.hu/api/trackback/id/tr44594931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

masika · http://farkaslili.mlap.hu 2008.08.01. 07:31:32

Micsoda mese! Szegény kis csupasz piszok, azért remélem csillogóvá sikálva is jól érzi magát!

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2008.08.01. 07:44:00

Ha a piszok tesz királyfivá egy Csupapiszok királyt, akkor ennek a kis topánnk a tulajdonosa valóban király a csupapiszkok között :)
Lótifuti királynét sokszor pusziljuk! Megérdemli:)

Zsuzska keresztmami 2008.08.01. 09:05:09

Ez a legszebb mese és a legbelevalóbb Kiskirályfi akiről valaha is hallottam.
Tovabbi sok csupapiszkos napokat neki, a Királynőnek kitartást, lassan eljön a Csupapiszok Kiránykisasszony és az összes csupapiszok eltűnik a kis Csupapiszok Kirányfiúnkról!
Sok puszi.

Boti · http://horvathbotond.blogspot.com 2008.08.01. 10:48:46

Tegnap ez a fotó még nem volt, amikor láttuk ezt a klassz mesét. Igencsak beszédes a fotó :) Bárcsak én is megízlelhetném a Csupapiszok királyfiak életét! Az én anyukám ugyan még belefér a Lótifuti kategóriába, de aztán itt vége is a dolognak. Szóval én sose leszek Csupapiszok királyfi, de talán más még lehetek :)
Boti

RKriszta · http://www.barni.blog.hu 2008.08.01. 11:34:00

Micsod mese!!!Áron, csak nem passzol hozzád ez a kis mese?

Csengebaba · http://csengebabaelete.blogspot.com 2008.08.01. 12:01:28

De szép mese! Hallgatnám a végtelenségig! Esetlég még csatlakoznék is!
Pusszantás a Csilli-villi tiszta Királyfinak éa a mamájának
Csenge

Eszter · http://renatababa.blogspot.com 2008.08.03. 07:40:15

Mióta megmosdatták Csupapiszok Királyfit,gondolom már csak Csupatiszta Királykisannyonyok társaságában játszik!Én is ide tartozom,de csak ha megmosdatnak.

Kryszti 2008.08.03. 17:35:21

Nagyon élveztem ezt a mesét! Csengebabához hasonlóan én is olvasnám még sokáig. :) Lótifuti királynőnek nem lehet könnyű dolga. Mint minden mesének ennek is van tanulsága, "duplán" levontam. :)

cucka 2008.08.05. 13:07:24

Imádom a meséidet, lótifuti királyné! :) Csupapiszok királyfit sokszor pusziljuk, nomeg csodaszép Királyné-Anyukáját is! :)
süti beállítások módosítása