Harry Potter óta tudjuk, hogy a házimanók azok a lények, akik fáradtságos munkájukkal megkönnyítik az ember életét. Ők végzik ugyanis a házimunka javát, gondoskodnak arról, hogy a lakás ragyogjon a tisztaságtól, legyen finomság az asztalon és tiszta ruha az emberen. No, hát mindezen kritériumoknak én teljesen megfelelek. Rendkívül házias vagyok, ami már korán meglátszott, a takarítóeszközök irányába tanúsított kiapadhatatlan érdeklődésemen. Kezdetben volt ugye a poszívó. De ezt a történetet már elmeséltem.
Most a vizes munkák ódáját kívánom elzengeni. Nagy sikerélményeim a házimunka kapcsán a mosógéphez kötődnek. Már nagyon tudom mi a dörgés mosásügyben nálunk. Felismerem a mosás előkészületeit és buzgón segédkezem Anyának a mosnivalók kategorizálásában és a gépbe való begyömöszölésébe. A tegnap fél tekercs vécépapírt sikerült becsempésznem a mosógépbe úgy, hogy Anya csak a kipakolásnál vette észre. A sokezer papír-izét....
Másik nagy kedvencem a teregetés, amit mindig összekötök egy kis padlófelmosással. A játék lényege, hogy elcsenek egy frissen mosott zoknit, pólót, bármit és buzgón sikálni kezdem vele a padlócsempét, majd hanyagul visszadobom a többi teregetésre váró holmi közé. Anya számára mindig nagy kihívást jelent kitalálni, hogy éppen melyik konyhakendőt érte az a megtiszteltetés, hogy potalaníthatta a padlót. Mostanában a nehezített változat jött divatba nálunk, amikoris Anya kikapkodja a cuccot a gépből és amíg tereget, valami emelvényen tartja a ruhás lavórt. De amióta a kanapéra egy mozdulatból felpattanok, már ez sem probléma.
Nagy odafigyelést és szakértelmet igénylő házimunka a vasalás. Ennek a ténynek tudatában egy rendkívül forradalmi módszert dolgoztam ki, amely biztosítja, hogy Apa 31 nyári ingéből egyetlen egy sem éghessen meg soha, de soha. Módszerem lényege egyszerű és anyakímélő: ruha a vasalóasztalon, Anya kezében forró vasaló, házimanó szétvetett lábakkal stabilan az asztal alatt áll és felső végtagjait használva erőteljesen rázza a vasalóasztalt. De annyira, hogy az szépen csilingelő hangot ad ki. Anyának pedig nincs más dolga, mint mozdulatlanul tartani a vasalót, mely alatt siklik ide-oda az ingujj, asztalostól. És, hogy miért garantálja ez a módszer a kiégetés elkerülését? Nagyon egyszerű. Mert már 10 másodperces rázás is, a vasaló azonnali áramtalanítását és a fürdőkádba való gyors elhelyezését eredményezi (ahová egyelőre nem tudok bemászni). Az a ruha pedig amit nem vasalnak ki, az nem is lesz égésfoltos.

A főzés tudományában elért újításaim oly sokrétűek, hogy megérdemelnek egy külön posztot. A témára még visszatérünk.

Addig is jó munkát kívánok házimanó barátaimnak!

ÁRON





Egy kép a munkás hétköznapokból: Apa fehér ingével törlöm a csempét, Anya pizsamafelsőjével fényesítek, háttérben a földön az ünneplős szoknya. Az Anyáé :)

6 komment

Címkék: munka otthon

A bejegyzés trackback címe:

https://aron.blog.hu/api/trackback/id/tr98504929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

masika · http://farkaslili.mlap.hu 2008.06.09. 09:22:36

Áron drága irgyeljünk Anyát amiért ilyen szorgos kismanója van. Olyan házias vagy, hogy egy lány is megirigyelheti a háztartásban végzett munkádat.
Csak így tovább!

Ingrid 2008.06.09. 10:03:39

Éppen ma reggel beszéltük Bogyóapuval, hogy ha kicsit nagyobb lesz H, mennyi mindenben fog nekünk segíteni... és lám, itt van a kis elődje :)
Áronom! Mindent meg kell majd taníts Helénának, ha legközelebb randiztok! :))))

Boti · http://horvathbotond.blogspot.com 2008.06.09. 14:50:41

A mindenit! Van mit tanulni tőled :) Azért óvatosan a házimunkával, mert anyudnak nem marad a végén :)
Boti

Édesapa 2008.06.09. 15:18:17

Sziasztok!

Csenge édesapja vagyok a "szomszédból" és nem elrontani akarom a hangulatot, hanem jelezni minden szülő-társnak, hogy van egy "osipapa" nevű kommentező, aki volt szíves a kislányom blogjára nyomdafestéket nem tűrő mondatok mellé, olyan képeket illeszteni, ami miatt gondolkodom, hogy rendőrségi feljelentést teszek. Amennyiben találkoztok vele, kérem Ti is jelezzétek a blog.hu-nak illetve, ha van valamilyen információtok, kérem osszátok meg velem.

Üdvözlettel:

Molnár András
hajnacska.blog.hu

ps: gratulálok a gyerekhez és a bloghoz is, de eddig csak nézelődni jártam erre...

Renátababa · http://www.renatababa.blogspot.com 2008.06.09. 16:07:50

Ilyen házimanót szeretettel várunk hozzánk!! Itt mindig van tennivaló és én is lesz kivel játszodjak!!!
Pusz!

Panka 2008.06.09. 19:56:23

Ez igen! Ilyen egy igazi férfi! Házias, mindenben segít az anyukájának, később pedig majd a feleségének. :-) Ahogy mondani szokás: Isten tartsa meg jó szokásodat! :-)

Puszil: Borika és anyukája
süti beállítások módosítása