Lilike nagyon jól fején találta a szöget! Már egy ideje az én fejemben is motoszkál a gondolat, hogy jó lenne szervezett formában harcolnunk a jogainkért. Úgy gondolom, hogy itt az ideje, hogy létrehozzunk egy szakszervezetet, ami tárgyalásokat folytatna a szülőkkel a minket érintő kérdéseket illetően. Megoldást remélek a következő területeken:
  • mi, babák, szabadon választhassuk meg, hogy mikor, milyen módon és mennyit kívánunk aludni
  • akkor táplálkozhassunk amikor kívánjuk, annyit amennyit kívánunk és azt amit kívánunk
  • a fenmaradó időben, amikor épp nem alszunk vagy táplálkozunk, adasson meg nekünk a szabad jövés-menés, pakolás, rámolás, anyanyúzás joga, azaz cselekedeteinkben ne legyünk korlátozva
Hát, ennyi az amit én szeretnék. Szerintem egyáltalán nem sok.

A vezetőségbe mindenképp javasolnám Boti pajtit, aki egy nagyon józan életű fiatalember. Épp a napokban írta, hogy nem igazán hajlandó folyadékot fogyasztani.

Csenge babát sajtóreferensnek ajánlanám, mert nagyon meggyőzően tud érvelni, ha a babaigényekről van szó.

Kicsi Lillának mindenképp kreatív munkát képzelek el, mert már számtalanszor bebizonyította, hogy képes új és új szülőugráltatási módokat találni.

Tomi és Beni tapasztalata is jól jönne.

És mindenki más is jelentkezhet, aki érez elhivatottságot az Ügy iránt.

A bejegyzés trackback címe:

https://aron.blog.hu/api/trackback/id/tr48317512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

masika · http://farkaslili.mindenkilapja.hu 2008.01.31. 11:15:05

Áron! Hamár ilyen jól "fején találtam azt a bizonyos szöget" akkor én is jelentkeznék tagnak!
Támogatom az ötleteidet:-)
Amit még benyújtanék mint petíciós pont: A gyerek kínzásainak eltörlése: orrpiszka és fülpiszka,hintőpor,és fürdés utáni törölközés, sapka felvételre kényszerítés stb. :-)

Lili

Csengebaba · http://csengebabaelete.blogspot.com/ 2008.01.31. 13:43:41

Áron barátom! Teljes mellszélességgel kiállok az ügy mellett. Már állítom is össze az első sajtókonferenciánk és reklámkampányunk anyagát. Rövidesen jelentkezem a fejleményekkel!
Cupp

Ingrid 2008.01.31. 14:20:59

Huh... én semmilyen szakszervezetből semmi jót nem nézek ki ;)
De ettől függetlenül tájékoztatom Helénát az eseményekről.

Boti · http://botibaba.blogspot.com 2008.01.31. 16:05:04

Kedves Áron barátom. Maximálisan támogatom az ÜGYET...
És köszönöm a javaslatot. Ezek szerint súlyosbodik a helyzet! Én még javasolnám az anyák kijárási tilalmát, már ami a barátnőzést illeti, ahonnan észveszejtő ötletekkel térnek haza, melyek érdekeinknek teljesen ellentmondanak!
üdv: Boti

Lillus · http://www.kicsililla.freeblog.hu 2008.02.01. 05:44:23

Kedves Áronpajti! Igazán megtisztelő a feladat, amit rám osztottál. Egész nap ezen törtem a buksim, hogy milyen új szülőugráltatási módszert találjak ki. Sikerült: mindenemet kidobálom a kiságyból elalvás előtt: a pizsim, a plüssállataim, a cumim és tegnap már a takaróm is majdnem sikerült, de túl nehéz! És utána persze teljes hangerővel riasztom anyát, hogy nézze meg, mit csináltam! Ezt ismételve kábé 50-szer jó kis tornagyakorlat neki! :)
Várom a további fejleményeket! :)
Puszka, Lillus

Áronbaba 2008.02.01. 10:36:58

Nagyon örülök, hogy nem csak én látom úgy, hogy tenni kell valamit. Lillus, Lilike és Boti javaslatait kitűnőnek találom, jegyzőkönyvbe vesszük. Várjuk Heléna véleményét, támogatja-e az Ügyet?
Tartjuk a kapcsolatot...
ÁRON

cucka 2008.02.01. 15:36:26

Hunornak is továbbítottam az indítványodat, Áronkám, de egyelőre ő még nem érzi eme korlátokat ennyire erősen és hagyja magát elvarázsolva öltöztetni (állandó figyelem elterelés melletti öltöztetéssel pl.). .. tudod, ő még kicsi... de azt gondolom, pár hónap múlva szívesen kivenné a részét a munkából! :)

Addig is pacsi és puszi Neked és a csini anyukádnak! :)

Áronbaba 2008.02.01. 19:31:50

Kedves Cucka néni, nagyon számítok Hunorra! Neki fényes jövőt jósolok!
Kacsócupp,
Áron
süti beállítások módosítása