A parkban séta közben sok mindent megfigyelhet az ember. Meglepődve tapasztaltam, hogy sok 2-3 évesnek jobban vág az esze, mint a szüleinek. És mivel én nem akarok ebbe a helyzetbe kerülni, különböző trükköket találtam ki, hogy az enyémek a szellemi frisseségüket ne veszítsék el. Sajnos sakkozni nem tudnak, úgyhogy más típusú agytornát végeztetek velük. Megosztok egy pár gyakorlatot kedves cimboráimmal, Balázskával és Gellértkével, de Helénának is figyelmébe ajánlom.

Tehát:

1. gyakorlat: hadonássz lelkesen a kezeiddel az arcod előtt, majd amikor épp nem néznek rád, gyorsan akaszd a bal mutatóujjadat a bal orrlyukadba. Ordítva jelezd, hogy kezdődik a fejtörő. A gyakorlat előnyei: kezdő szülőknél is bátran alkalmazható, mert nem kell rendkívüli megfigyelőképesség a probléma azonosításához. Hátrány: nem vigasztalnak hosszan, mert nyilvánvaló, hogy a galibát te okoztad. De azért egyszer-kétszer bejön.

2. gyakorlat: pelenkázás közben gőgicsélj lelkesen, hogy a szüleid figyelmét eltereld, majd egy óvatlan pillanatban tekerj egy hosszú hajszálat jó szorosan a lábujjkáidra, majd mosolyogj angyalian miközben öltöztetnek. Kábé 5 perc múlva mehet a bömbölés. Stopperrel lehet mérni az időt, ami alatt megtalálják a megoldást. Előny: hosszan foglalkoznak veled, , újból megetetnek, ringatnak, végső kétségbeesésükben tisztába tesznek még egyszer és csak ekkor találják meg a bibit. Hátrány: kitartó kesergést igényel, ami eléggé fárasztó tud lenni.

3. gyakorlat: 15 óra ringatás után aludj el édesdeden hullafáradt szülőd karjaiban. Ezt békés szuszogással jelezd. Letesznek az ágyikóba, ezután várj kábé 6-8 percet, ennyi kell ugyanis a szülőknek, hogy bevackolják magukat kényelmesen az ágyba. Amikor megkönnyebbült sóhajukat meghallod, indulhat az akció. Markolj nagyot a hajadba és csatakiáltással jelezd, hogy start. Extra tipp: ne engedj a szorításból, amikor felfedezték, hogy miért sírsz. Egyenként fogják kiegyenesíteni az ujjaidat, de amíg az egyikkel bajlódnak, a többit ügyesen visszagörbítheted. Hamarosan Anya és Apa mind4 keze veled fog babrálni és hevesen udvarolnak majd neked. A feladat elvégzésére legalkalmasabbak a hajnali órák. Hátrány: markolható hosszúságú hajat igényel a feladat.

4. gyakorlat, csak haladóknak (kamikaze hajlamot igényel): aludj el békésen a kanapén, majd amikor 5 másodpercre magadra hagynak, ügyesen és síri csendben mássz le a kanapéról és gyorsan gurulj be alá. Még szundíthatsz is egy keveset, ha nagyon kifárasztott az edzés. Ennek a gyakorlatnak két változata van: a) csendben maradsz és várod, hogy megtaláljanak, vagy b) hangjelekkel segíthetsz megtalálni a helyes irányt. Mindkét esetben onnan tudhatod, hogy elkezdődött az edzés, hogy elhangzik az "Úristenhovatűntagyerek" bevezető. Előny: egész napig tartó babusgatást érhetsz el így sok extrával. Hátrány: csak hason fekvő pozícióból kivitelezhető a gyakorlat. 6 hetes kortól ajánlott, én akkor kezdtem, de nem volt alkalmam többszöri ismétlésre.

A kockázatok és mellékhatások elkerülése érdekében konzultálj gyerekorvosoddal, gyógyszerészeddel. Sok sikert!

ÁRON

A bejegyzés trackback címe:

https://aron.blog.hu/api/trackback/id/tr63117191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingrid 2007.07.13. 20:45:25

Heléna nagyon köszöni a tanácsokat, megfontolja még hogy melyiket veti be a szüleit okosítván, de minden esetre frappáns és ötletes fickó vagy, alig várja, hogy megismerjen.

Zsibrák 2007.07.15. 10:55:02

Azt a találkozást már én is nagyon várom, Heléna. Érdekelne, hogy mit gondolsz a hosszú hajú fickókról, mert ha esetleg nem csíped őket, keresnem kell egy jó frizuramestert...

ÁRON
süti beállítások módosítása