1. számú eset:

Áron ragyogó arccal néz körül: "Ugye milyen csodás itt a kilátás, Anya?"

 2. számú eset:

A játékbolt kirakatában megpillant egy marcona robotot, rossz minőségű műanyag, de csillogó-villogó. "Megvesszük", jelenti ki. "Van pénzed?", kérdem. "Neked van, adhatnál belőle." "Ha nagyon szeretnéd, majd születésnapodra megkaphatod." Erre kérlelni kezd, majd hízeleg, aztán sírva fakad. A meggyőzési hadművelet egész eszköztárát beveti. Mire az autóhoz érünk már fenyegetőzik és kiabál. Nagy nehezen beülünk, elindulunk. Pár sarok múlva elfogynak a könnyek, szipogva halkan sóhajtja: "Úgy éjzem én máj nem leszek bódog soha többé..."

(megnyugtatnék mindenkit: hazaértünk, sutba dobtam a vasalnivalót és másfél órát társasoztunk, és láss csodát: a gyerek ismét BÓDOG lett! :) )
 
3. számú eset:
 
Óvodatárs kislánynak válogatunk születésnapi ajándékot. Áron terelget a robotok irányába, én inkább a tündéres-hercegnős polcot célzom meg. Reménykedve az orrom elé tart egy marcona katonát, de átsiklik felette a tekintetem.
- Flója nagyon öjülne egy űjhajónak - próbálkozik mostmár rámenősebben.
-Szerintem egy hableánynak örülne jobban - válaszolom.
-Csak hableányt ne. Inkább sájkányt.
-Sárkányt nem. Inkább pónit.
 
Lemondóan sóhajt. "A kislányok máj nem azokat a dolgokat szejetik, amiket te szejettél az óvodában hetvenkét évvel ezelőtt."

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aron.blog.hu/api/trackback/id/tr774227270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gneke 2012.03.06. 17:48:05

Jó az öreg a háznál - jó öreg a háznál.

Zsibrák 2012.03.06. 18:35:58

@gneke: Jó ám! Csak az öreg önértékelését kicsit arcul csapja öregségének ilyen nyílt kérdésként való kezelését... :)))
süti beállítások módosítása