A sok-sok önfeledt perc mellett amiben részünk van és hát a nagy bánatok mellett (mint a kötelező evés, alvás macera), ezer picurka öröm is ér bennünket nap mint nap. Meg néhány kellemetlenség is. De ezek valahogy mindig kimaradtak a beszámolókból. Pedig ezek teszik színessé a hétköznapokat. Az életünket.

Pénteken kaptam Anyától egy zsinóron húzható kacsát. Olyat, ami kerekeken gurul és úgy zörög a kövön, hogy mindenki meghallja. Ezért érdemes peckes járással húzni, hogy lássák a járókelők, milyen dalia a kacsa tulaja. És képzeljétek, kiskacsája született az én guruló barátomnak! Az úgy volt, hogy zörgött a hasa, de azt gondoltuk, hogy úgy kell neki, talán golyót nyelt. Aztán Anya meglátta, hogy biza ez  a kacsa széttekerhető, hát szétszedtük. És akkor megszületett a kiskacsa! De ez még mind semmi, mert azon nyomban észrevettük, hogy az új kacsa is kiskacsát vár, hát azt is kiműtöttük. Így aztán egy egész kacsafamíliát huzigálok magam után, nem mindennapi hanghatások közepette.

Újabb lépést tettem az önismeret irányába, amikoris felfedeztem pár napja, hogy ha pelenka nélkül ücsörgök és jól behúzom a pocakomat, megpillantom... azt ami alatta van. A dolognak egyetlen bibije volt eddig: rövid ideig voltam képes behúzott hassal ülni. De szombaton ezt is megoldottam, rájöttem ugyanis, hogy ha a kezemmel befelé nyomom a pocimat, a hatás ugyanaz és még lélegezni is tudok. Azóta minden áldott reggel gyakorlom és már ismerősként, vidáman üdvözlöm a... hasam alattit.

A szomszéd bácsi tavaly augusztusban vett egy nagyobbacska robogót. Szűk kis lépcsőházunkban tárolja, oly módon, hogy kettőnél több babakocsi nem is fér el már. Pedig babák négyen vagyunk a házban. Mivel tavaly augusztus óta nem vitte levegőzni a járgányát a szomszéd bácsi, olyan porréteg lepte el szegényt (a robogót, nem a bácsit!), hogy tizenéves szomszédaink nyillal átlőtt szíveket rajzolnak rá. Ez fölösleges hely bitorlás felettébb bosszantó. Apa fontolgatja, hogy kiírjuk a járgányra: Elvihető

Másik kellemetlenséget szintén egy szomszédnak köszönhetjük. A negyediken lakó szomszéd néninek, aki két év alatt sem értette meg azt a rövid mondatot, amit én már értek: Nem szabad! Nem szabad dohányozni egy olyan lépcsőházban, aminek nincs ablaka. Főleg, ha az ember kétszer gyújt rá, mire felér a negyedikre. Nem szabad, mert kisbabák és kismamák élnek közöttünk. Nem szabad, mert tiltja a törvény. Nem szabad, mert emberek vagyunk. A néni nem érti és mivel nem érti, csak füstöl és füstöl, minden kérés, szép szó, fenyegetés dacára. Veszünk neki vaníliás cigit, hogy legalább illatos legyen a lépcsőház.

De, hogy ne a bosszantó dolgokkal zárjam a mai mondókámat, elárulom, hogy olyan, de olyan jót parkoltunk a hétvégén! De erről, majd holnap...

Áron

10 komment

Címkék: élmény

A bejegyzés trackback címe:

https://aron.blog.hu/api/trackback/id/tr93436570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzska 2008.04.22. 09:52:50

Drága Áron!
Örülök,hogy mindig a dolgok pozitív oldalát szemléled!Ami a botfülű szomszédokat illeti-lassan te is elmondhatod a véleményed nekik, úgy biztos lesz hatása.
Boldog hófordulót drága kicsi keresztfiúnk!
Nagy puszi neked.

Áronbaba 2008.04.22. 09:58:15

Köszönöm, keresztmami! Hogy te milyen gyors voltál!

Boti · http://botibaba.blogspot.com 2008.04.22. 10:12:43

Kedves barátom! Nemsokára te is képes leszel némi borsot törni a kellemetlen szomszédok orra alá :) Sajnos, mindenhol vannak ilyen elemek.
És boldog hófordulót neked!!!
üdv: Boti és anyuja

Panka 2008.04.22. 10:53:52

Puszi a kobakodra, te kis kacsapásztor! Én is szeretnélek felbújtani, hogy segíts a szüleidnek megregulázni a rendetlen szomszédokat! Egy kis kacsazörgetés a renitensek ajtaja előtt, némi kiabálással fűszerezve? Tanulj meg gyorsan beszélni, az talán hatásos lenne, ha te mondanád meg a néninek, hogy büdös a cigije...

Csengebaba · http://csengebabaelete.blogspot.com 2008.04.22. 11:25:23

A kacsazörgetés a szomszéd ajtó előtt szerintem is hatásos lehet! Amúgy gratulálok az önimeret újabb lépéséhez!
Boldog 11. hófordulót! Öregszel, barátom! De meg kell mondjam, jól áll neked a kor!
Buksi-simi
Csenge

Ingrid 2008.04.22. 13:35:46

Zsuzska hozzászólása kapcsán eszembe jutott a barátnőm kisfia, Bence, aki a lépcsőházban dohányzó bácsinak őszintén a szemébe mondta, hogy: Tetszik tudni, csak a buta fenőttek cigarettáznak, mert az nagyon veszélyes az egészségre!
Ezen a mai napig kacagunk. Sajnos a bácsit nem hatotta meg, viszont Bence mindent megtett...
Na, így fogod Te is majd gyermeki őszinteséggel tálalni a véleményed. Hátha a néni kicsit jobban szívére veszi a szavaid.

Várom a parkos beszámolót, valahogy úgy érzem nagyon izgalmas parkolásban volt részed :)
Megnéztem ám az eddigi fotóidat is tárhelyen, nagyon jólsikerült mindegyik!

masika 2008.04.22. 16:40:15

Áron barátom, szívesen megnéznélek ahogy peckesen sétálgatsz azokkal a kacsákkal.
Ilyen szomszédok mindenhol vannak, sajnos nálunk is, de Anya szerint már jobb nem foglalkozni velük, mert csak a mi egészségünkben tesznek kárt, ha felhúzzuk magunkat azon, hogy milyen neveletlenek:-(
Puszi a buksidra:
Lili

cucka 2008.04.22. 19:48:01

Én annak örülök, hogy az apró bosszankodásokban mindig megtaláljátok a szépet, a kiscsodákat és annak is, hogy Anya egy óriási varázsló, aki megmutatja Neked, kicsi Áron az élet vidámságait, szép pillanatait.
Az meg, hogy már 11 hónapos nagyfiú vagy.... számomra hihetetlen és a fönti fotón már igazi kisfiú vagy.... :)
Nagyon szeretem az írásaitokat. :)

Rossel Olivér és Anyu · http://www.rosseloliver.blogspot.com 2008.04.22. 23:09:37

Most, hogy pillanatokon belül egy éves vagy, anyukám elolvasta az egész eddigi blogodat, hogy megtudjuk a ti ifjabb kori talasztalataitokat is. Egészen őszínte szívvel mondhatjuk, hogy remek stílusérzékkel írogatjátok élményeiteket. Színfolt vagytok a nettengerén szörfözők számára. Köszönjük munkátokat, és reméljük egyszer majd minketten beszámolunk közös élményről is.Jó szülinap készülődést testben és lélekben. Áron-Anyu szíve tuti összeszoril az évforduló gondolatára....

rkriszta · http://www.barni.blog.hu 2008.04.23. 06:12:49

Nagyon izgi lesz a mai nap, alig várom......
süti beállítások módosítása