diszkrimin.jpg - Anya, mi az, hogy diszkrimináció?

És mesélek. Bőrszínekről, nemekről, vallásokról.

Két nap múlva a játszótéren:

- Anyukám nem engedi, hogy fagyit egyek - mondja egy kisfiú.

- Miért? - kérdi Áron döbbenten.

- Mert ő szokta mindig megmondani, hogy mit együnk - közli a kis fagylalt-nélkülöző.

- És neked nincs döntési jogod?? - háborodik fel Áron.

- Ööööhmm... Azt hiszem nincs - bizonytalanodik el a kisfiú.

- Akkor én tudom mi ez! - Áron arcát elárasztja a felismerés.

- Igen? Mi ez?

- Ez a diszkriminációó!

És mesélni kezd. Bőrszínekről, nemekről, vallásokról. És életkorokról.

A bejegyzés trackback címe:

https://aron.blog.hu/api/trackback/id/tr124705435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

titokmacsek 2012.08.12. 11:08:05

és annyira szomorú az ember, amikor a gyerekét, akit arra nevelt, hogy elfogadó, toleráns legyen, az iskolában leköpik, megverik, megfélemlítik nap mint nap azok, akiknek az elfogadására nevelték.

Zsibrák 2012.08.13. 20:36:07

@titokmacsek: Én az élni és élni hagyni elvben hiszek. Igyekszem elfogadó és toleráns gyereket nevelni, aki érti és tiszteletben tartja a mások és saját jogait is. És remélem, hogy nem fog bevonzani olyanokat, akik nap mint nap megfélemlítik és leköpik, de ha mégis, akkor megtalálja majd az utat önmaga megvédésére.

titokmacsek 2012.08.13. 21:08:41

@Zsibrák: Én is így gondolom, hogy ez a helyes, ahogyan mi neveljük a gyerekeinket. De iszonyatos érzés, amikor csak azt tudod neki mondani, hogy vissza kell ütni, mert másképp áldozat lesz :(
(és most jelzem: nem cigánykérdésre sarkítom a dolgokat! furcsa, agresszív gyerekek lődörögnek céltalanul, kapaszkodó nélkül a világban, akiknek egy része nem ismer más érvet, csak az agressziót. megette a fene ezt a világot! )

Zsibrák 2012.08.14. 09:40:48

@titokmacsek: Macsek, azért ilyen ez a világ, mert a barlangból jövünk és az évezredes civilizáció nem volt elég arra, hogy ezt levetkezzük. A furcsa, agresszív gyerekek furcsa, agresszív mintákat kapnak otthonról, megtanulják, hogy így lehet kontrollt gyakorolni.
Láttál már kiscsirkéket, pár naposakat? Addig csipegetik a gyengét, amíg kicsipegetik ebből a világból. Mi emberek is így vagyunk programozva, az emberi fajt az erősek viszik tovább, nem a gyengék. Csakhogy nekünk van még egy eszközünk a csirkéktől eltérően: az értelem. Aki csak ütni képes az sebezhetővé válik azzal szemben, aki tervezni, érvelni, átlátni, előregondolni, kiismerni képes az ellenfelet, mielőtt visszaütne. Tégy róla, hogy a gyermeked az utóbbi csoportba tartozzon és nem lesz gond, hidd el! Üdv, Zsibi
süti beállítások módosítása