Áronomnak születése óta vannak vesszőparipái. Eleinte például utálta a babakocsit. Ordított amint befektettük és képes volt kékre űvölteni magát, csak vegyük már ki. Aztán kiderült, hogy nem a szekérrel van a baj, hanem a hátonfekvéssel. Akkor aztán 3 hónapos kora körül hasra csaptam méltatlankodó magzatomat, aki azon nyomban elhallgatott és hangeffektusokkal kombinált vigyorral szemlélte az immár láthatóvá vált világot a kabriósra tépőzárazott járgányból.

Aztán jött a "most nincs időm erre" mánia, minek következtében sem pelenkázni, sem öltöztetni nem lehet rendesen. Eleinte csak hasra csapta magát pelenkázás közben, de szigorúan a krémezést követően, hogy aztán alaposan szétkenhesse a pelenkázóasztalon. Aztán már mászással is próbálkozott menekülni, újabban pedig lepattan a kanapéról és fut a kis pucér popsijával. Öltözködés közben pedig minimum kétszer lóg meg.

A legújabb az "önállósági" mánia, ami abban nyilvánul meg, hogy legtöbb esetben semmi nemű segítséget nem hajlandó elfogadni. A parkban kizárólag a rögös, földes terepen jár, a sima út mintha nem is létezne. Persze, a nagy fűben nem látszanak a gödrök, csetlik, botlik, leesik aztán feláll és megy tovább. Folyton elkószál. Tegnap a boltban csak egy pillanatra nem figyeltem rá, rögtön eltűnt. A kasszafülkéből halászták elő, ahonnan kilépett a kasszáslány valami kódot megnézni. Gyermekem elbűvölten nyomogatta a gombokat. Én persze teljesen máshol kerestem megijedve, aztán megkönnyebbülten és kissé szégyenkezve vallottam be, hogy a kis delinvens hozzám tartozik.

Időnként elhatározom, hogy most aztán szorosabbra fogom a gyeplőt, nem hagyom elkanászosodni. Aztán rámvigyorog, dumál egy sort a maga érthetetlen nyelvén, én pedig boldogan rohangálok utána. Szigorúság majd máskor.

ÁronAnyu

10 komment

Címkék: baba mama

A bejegyzés trackback címe:

https://aron.blog.hu/api/trackback/id/tr60465133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csengeanya · http://csengebabaelete.blogspot.com 2008.05.13. 19:45:10

Bár nálunk a babakocsimizéria kimaradt, de most pótolja magzatom, hisz amennyire az öv engedi feláll/felguggol a kocsiban. Viszont az önnállósodási mánia az ismerős! Jajj, mi vár rám! de azok a mosolyok és a hozzáfűzött magyarázatok minden pénz megérnek! Nagy bui lesz nálatok hamarosan!!!! Mekkora nagyfiú Áron!

Boti anyuja · http://botibaba.blogspot.com 2008.05.13. 21:24:09

A babakocsival Botinak sem volt gondja. Eddig. Most ugyanis folyton a saját lábán menne, pedig egyedül még nem tud.
A pelusozás kész perpatvar, legtöbbször óbégat. Valamit mindig adok a kezébe, hogy ne másszon el :) A ráérősség inkább étkezésnél jellemző. Amíg nem hozom az ételt, nem jut eszébe, hogy éhes, mert játszik. Önállósodási folyamat még csak mutatóban :) A szigornak azt hiszem még tényleg nincs értelme. Addig is boldog rohangálást :)

Ingrid 2008.05.14. 07:26:42

Bizony-bizony... akármilyen kicsik is, van saját akaratuk. Hiába képzeltük mi el rózsaszín (halványkék) ködben, hogy milyen lesz, hogy neveljük, mit nem fog a mi csemeténk produkálni, ők mindent eldöntenek...
Az enyém éppenmost pakolgatja ki apja DC gyűjteményét, eőtte pedig a pelenkázás olyan volt, mintha kenguruval bírkóznék.
S ha elindul? Én is ott szégyenkezem majd egy közértben, ha elveszett ;)
De úgy gondolom így van ez rendjén. Kis felfedezők :) és Áronnak még a sapkája is olyan felfedezős-Áronos :)

TomiBeni Anyája 2008.05.14. 13:12:36

Én nem csodálom,hogy Anyukád nem bír ellenállni és rövidre fogni a gyeplőd,mert aranyos kis kópé vagy. Bevallom én is többnyire csak a mostmármegfogadomhogyszigorúleszek stádiumba jutok el,és amikor már elmúlik a mérgem,vagy az idegességem minden úgy megy,ahogy a kölkeim diktálják:))))))))
Pusza a buksidra

masika · http://farkaslili.mlap.hu 2008.05.14. 17:57:45

Babakocsi utálat kipipáva, bár mostanában, hogy enged felülni benne fél órát sétálhatunk.
Most nincs időm erre kipipálva. Néha éppenhogy ki tuom venni a pelust és már hason is van Lili, feladni rá pedig kész mutatvány. Ha erőszakot alkalmazok akkor pedig szemrehányón néz, néha még kiabál is velem.
A többihez még nem tudok hozzászólni, de már előre rettegek attól a jelenettől mmikor is keresgélhetem a közésrtben az Én elveszett gyerekem.

masika · http://farkaslili.mlap.hu 2008.05.14. 17:59:16

Azta mennyi elgépelés, ezer bocsánat:-) Ez van ha ketten próbálunk a klaviatúrához jutni egyszerre:-)

Zsuzska keresztmami 2008.05.14. 22:14:02

Óóó, ezen a kasszafülkén jót nevettem!

Renáta · http://www.renatababa.blogspot.com 2008.05.15. 17:07:58

Ilyen meglógásokat én is szivesen csinálok,utálok öltözködni és pelenkát cserélni,ilyenkor popsidobálással haladok jobbra,balra,apa és anya örömére!!!Hajrá nekünk!A szülők úgyis elnézőek!

Panka 2008.05.15. 19:04:26

Áron, te egy igazi egyéniség vagy! Ne is hagyd magad, az ilyen kis mániák hozzá tartoznak a sármodhoz. :-)
Panka és Bori baba

RKriszta 2008.05.17. 14:13:13

Nagyon birom ezt a huncutságot..vagy csak igy? mEgfelelő távolságból jó ez?? HMM.... :-)
süti beállítások módosítása