Áronbaba 2008.03.28. 09:32

Cenzúra!

 Minden akkor kezdődött, amikor egy átlagos hétköznap átlagos délutánján egy teljesen átlagos párbeszédben meghallottam azt a szót, hogy "mekkora". És már lendültek is karjaim az ég, bocsánat, a plafon felé, hogy mutassam: bizony ekkora vagyok én. A tény, hogy egy számomra ismerős szóra reagálok hangos derültséget váltott ki szüleimből és egy csipetnyi büszkeséget is. Aztán, pár nappal később  Apáék tanakodtak, hogy autóval menjünk-e vásárolni, vagy pedig gyalog, én pedig már hoztam is az agyonrágott kicsi piros gumiautómat. Nyiladozó értelmem eme újabb megnyilvánulása ismét jókedvre hangolta a szüleimet, majd amikor délutáni álmomból felébredve Anya a karjaiban tartott és észrevette, hogy csak fél pár zokni van a lábamon, már nem is csodálkozott azon, hogy nyújtottam felé a hiányzó ruhadarabot.
Így aztán súlyos döntés született, ezentúl megszűrve érkeznek hozzám az információk. Merthogy most halmozom fel a szókincsemet és nem mindegy, hogy mit hallok... Vegyük például Apa nótáit. Anya szerint a 'Száz forintnak ötven a fele' kezdetű dal azért nem nekem való, mert egy olyan szót is taralmaz, amit nem kell még megtanulnom. Bár Apa szerint nem rossz az illető szó hangzása, ráadásul multifunkcionális is...Ráadásul népdal és ugye nagyon fontos, hogy a gyerek ismerje és szeresse folklórkincsinket...
Aztán száműzték a repertoárból a "János bácsi a csatában" kezdetű nótát is, tekintettel a horrorisztikus részletekre. Ugyanis túl naturalistán írja le, hogy mi lesz János bácsi sorsa, miután megbotlik abban a bizonyos fűszálban.
A "Máma még nem ittunk semmit" kezdetű kedvencem azért nem jó, mert az erkölcsi mondanivalója..., hát az nincs neki.
A "Citromízű banán" már csak egy lesújtó pillantást váltott ki, minden magyarázat nélkül.

Bezzeg az Anya repertoárjával nincs semmi baj. Anya szerint. Mindenesetre Apa már alig várja, hogy egyszer megkérdezzem Anyától: "Anya, mit jelent az, hogy ingyombingyomdálibertutálibemáliber"?
Várjátok ki a végét!

ÁRON

A bejegyzés trackback címe:

https://aron.blog.hu/api/trackback/id/tr64362400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingrid 2008.03.29. 08:53:00

Anyáék nagyon jófejek! elképzelem, ahogy tanakodnak a cenzúrával kapcsolatban :)
na és Te, ahogy mindent megértesz már szinte... Heléna irigykedik, én pedig nyugtatom, hogy rá is sor kerül nemsokára :)

Csengebaba · http://csengebabaelete.blogspot.com 2008.03.29. 08:56:49

Nálunk még nincs cenzúra szerencsére. Viszont megy a Pofonofon és a Mondókák a hangszóróból és anya torkából. Gratulálok a gazdagodó szókincsedhez.
Buksi-simi
Csenge

Boti · http://botibaba.blogspot.com 2008.03.29. 15:41:47

Kedves nyíladozó értelmű barátom! Nem baj, ha cencúráznak otthon a szülők, máshol úgy is rád ragad majd némi szleng :) Addig ki kell bírnod az "Egy kis malac" típusú dalocskákat :)
üdv: Boti

masika 2008.03.29. 20:53:59

Kedves Áron! Hát Én a mai naptól felnézek rád minden értelemben. Mert két lábon jársz, no meg nagyobb is vagy nálam és azért is, mert már annyira de annyira okos vagy!

Puszi: Lili

rkriszta · http://www.barni.blog.hu 2008.03.31. 13:12:36

Szuper buli van nálatok mindig kedves Áron, lehet kölcsön is adom Barnit, már olyan sok mindent tanulhatna tőled.....
süti beállítások módosítása