Biztos emlékeztek még rá, hogy most épp maratoni vendégségben vagyunk Anyával Nagyinál és Papónál. A napjaink nagy részét sétálva töltjük, mert Anya, úgy látszik, teljesen fel akarja térképezni a várost. És miküzben rójuk a kilométereket, akadémiai ismereteimet is igyekszik gyarapitani. Igy néz ki egy átlagos nap:
1. délelőtti séta (kábé 2 órás időtartam)
- történelem lecke: Látod, fiam, itt lakott a Miska bácsi, hosszú bajsza volt és nagy hasa. És mindig elbeszélgetett Anyával. Anya akkor még óvodás volt...
- földrajz lecke: Kisfiam, mindjárt elmegyünk a kis piac melett és utána már csak három utca balra meg kettő jobbra és már otthon is vagyunk. Szóval legyen még egy icipici türelmed...

2. kora délutáni séta (másfél óra)
- matek óra: Hü, mennyi új ház épült itt! Ebben az utcában alig volt három-négy ház és most a duplája! Tizenöt...
- állattan lecke: Nini, pipi! (semmit nem látok, és kissé feszélyezve érzem magam, mert a pipik egy udvaron vannak, mi pedig a keritésen át kukucskálunk)  Nini, kutya! Szép kutya, ügyes kicsi kutyus! (az ügyes, kicsi kutyus van vagy negyven kiló és e pillanatban nekihevül a fémkeritésnek, hogy az csak rázkódik, közben vicsorog és ugat veszettül)

Néha becsúszik egy 3. séta is, olyankor tornaóra van és abból áll, hogy nekem mennem kell a szekér mellett. Ezen séták célja az, hogy ébren tartsanak, mert különben hajlamos lennék a fent emlitett pipikkel együtt nyugovóra térni.

A mellékel kép higiénia órán készült, ezt Apa tartotta (nem séta közben).

Még két hétig kószálunk ezeken az utcákon. Aztán majd minden visszagördül a régi kerékvágásba.
Akkor majd Apa is megtanít nekem ezt-azt. Mert akkor együtt leszünk.

ÁRON

11 komment

Címkék: séta

A bejegyzés trackback címe:

https://aron.blog.hu/api/trackback/id/tr89352835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingrid 2008.02.24. 21:23:32

Azok a gyönyörű szép szemek... és a csodálatosan szép friura :))))
Képzeld! Mióta "hatottál" Helénára, ő is korábban fekszik!!! És mi is erőszakkal tartjuk ébren minden este, hogy a higiénia óráig kibírja :)

masika · http://farkaslili.mlap.hu 2008.02.24. 21:29:13

Áron mire hazaérsz kész matek zseni és földrajz tudós lesz belőled! Ez a haj szerkezet! Nagyon édes vagy!

Lilibaba&Masi Anyu

Boti · http://botibaba.blogspot.com 2008.02.24. 22:25:02

Jó kikapcsolódást nektek! De komoly, hogy ennyi időn át tétlenségre vagy ítélve séták alatt?! Ne hagyd magad barátom! Bezzeg, mikor már fáradt vagy, akkor meg menned kell!
Amúgy jó ez a mácsó frizkó!
üdv: Boti

Csengebaba · http://csengebabaelete.blogspot.com 2008.02.25. 08:07:15

Áron koma! használd ki ezeket a tanórákat.... nem biztos, hogy később is ilyen érdekfeszítőek lesznek, mikor nem anya tartja őket.... Jó sétákat neked! És a frizurád az egyszerűen észbontó!
Buksi-simi
Csenge

Marcsika es Tobie zsebibaba 2008.02.25. 16:21:21

Szia kicsi Áronka, Isti apu es Bea anyu,
De szívesen rónám én is Szatmár utcáit a társaságotokban...hjajjj... *sóhaj*
Hiányzik ám a szülővárosom.
Igazán bámulatos, hogy a Te körültekintő Anyukád a frissítő sétát is igyekszik pedagógiai célokra felhasználni. Szerencsés kis fickó vagy Te.
Hát kellemes pihenést és vidám szemlélődést, ismerkedj csak ügyesen a világ dolgaival.
Ezer puszika Neked és kis családodnak.
Marcsika-anyu,Tobias pocibaba és Csongi apu

cucka 2008.02.25. 16:35:50

Nagyon tetszik a stílusod, Áron! Akkorát nevettem! :))) Képzeld, nemsokára Hunor is ugyanilyen órákon fog részt venni, mi is készülünk Szatmárra március közepén és ismerve magamat... hajajj! ;)
Puszi a kis kobakodra! :)

Panka · http://www.gonczybiro.blogspot.com 2008.02.25. 16:39:10

Ez a séró... :-) Szívdöglesztő!
Ilyen frizurához természetes, hogy nagy tudás is dukál, jól teszi anyukád, hogy már most ilyen alaposan kiművel mindenféle témában.
Érezd jól magad, sétálj nagyokat ebben a gyönyörű tavaszi időben!
Borka, és anyukája

Lillus · http://www.kicsililla.freeblog.hu 2008.02.26. 06:26:18

Szia Áron! :)
Mire suliba mégy olyan okos leszel! :) Nagyon jó lehet a nagyszülőkkel ilyen sokat lenni, biztos kényeztetnek rendesen! :) Kérünk szekértolós képet is! A frizkóddal lenyűgöztél teljesen! Pussz!

RKriszta · http://www.barni.blog.hu 2008.02.26. 16:22:22

Áron kedves, nem szeretnélek felhasználni üzenet továbbitásra, de most azegyszer megmondanád anyunak, hogy nézze meg miylen ügyi-bügyi voltam és kitettem a fotóalbumot, Barni barátod blogjában...

Csillus · http://dilidomino.freeblog.hu 2008.02.26. 19:05:12

Imádom a bejegyzéseidet :DD

És a séród állatijó :)

Balazska 2008.02.28. 20:46:57

Édi Unokatesóm
Anya minde este meglesi a blo-od, de nem igazán van ideje irni, mert most dolgozatot ir, stb.,tudod, olyan diák dolgok. Na, de ezt a frizurát nem tudja szó nélkül hagyni. Csodaszép vagy Áron baba. Nem csak gyönyörű vagy, hanem enni valóan drága, édeske, stb., szóval minden amit egy ilyen arannyos kisfiuról el lehet mondani.
süti beállítások módosítása