Áronbaba 2008.01.09. 08:49

Akitől tanulok

Apa tehetsége nagyon sokrétű. Kiválóan tud például körmöt vágni nekem. Ez egy nagyon sok készséget igénylő tevékenység és egyszerre van szükség a figyelem összpontosítására (hogy ne történjen fizikai sérülés) és a megosztására is (mert nemcsak a kezemet kell kontroll alatt tartani, hanem minden egyes porcikámat, és közben énekelni, mondókázni, furcsa hangokat produkálni, mindent megfelelő mimikával kísérve). De Apa nem csak kiváló manikűrös, hanem tehetséges nyelvújító is. Sosem hallott szavakat talál ki vagy pedig a már létezőket egész furcsa kombinációkban használja. Bár nálunk Anya az udvari költő, még ő sem tudja felülmúlni Apa nyelvi kreatívitását. Hanem, amikor eme két tevékenységet kell összehangolni, a körömvágás emberpróbáló műveletét és a beszédművelést, a kettő néha összezavarja egymást. Ez történt a tegnap is. Apa szólított: Áron, gyere ide vágjam le a kezedet..., nem is gyere vágjam le az ujja..., na, gyere fiam, vágjunk körmöt! Harmadik próbálkozásra kötélnek álltam. És jól tettem, mert körömvágás közben újra jöttek a vicces nyelvi agyszülemények. Konkrét példák majd máskor.

ÁRON

8 komment

Címkék: apa

A bejegyzés trackback címe:

https://aron.blog.hu/api/trackback/id/tr46290444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alízka · http://www.mioten.freeblog.hu 2008.01.09. 09:27:43

Szisztok! Azt a mindenit, Apa nagyon ügyes, nagy gratula neki! Nálunk a körömvágás kétemberes feladat, nem olyan egyszerű dolog! De majd csak sikerül Anyának vagy Apának "egyedül" "körmöznie" engem! Egyébként nagyon szép nagyfiú vagy már!! Ja és Boldog Új Évet Kívánunk az egész Családodnak! Minden jót, puszi: Alízék :-)

Boti · http://botibaba.blogspot.com 2008.01.09. 13:17:56

Úgy látszik nálatok a kezes dolgok terén mindig akad kis galiba :) (7 ujjú anyuka) Jó sok mókás körmözést nektek!
Amúgy nálunk kizárólag Anya műveli ezt, egészen profi már :)
üdv: Boti

Ingrid 2008.01.09. 16:23:09

Neked micsoda ügyes és vidám Apukád van :)
Szerencsés kisfiú vagy! És gondolom most már szépkörmű is :)

Csengebaba · http://csengebabaelete.blogspot.com/ 2008.01.09. 17:19:34

Te csak így beadod a derekadat! Engem nem tudnak lefogi, hogy levágják a körmömet.... még álmomban is volt, hogy vérengzésbe fordult a körömvágás! Apa nézni sem akarja!

Grétike · http://www.pajangreta.blogspot.com 2008.01.09. 20:14:07

Nagyon ügyi Apud van Neked! De azért szerencséd, hogy a harmadik variációt alkalmazta:D
Puszik.......

RKriszta · http://www.barni.blog.hu 2008.01.10. 11:04:53

Kedves Áron.
Nagyon szerencsés vagy ám, igazi szép család vagytok....

TomiBeniék · http://sutifalo.freeblog.hu 2008.01.10. 15:13:53

Nekünk is Apa szokta vágni a körmünk:) Anya pancser hozzá,így csakis Apánknak engedjük meg eme ügyességet igénylő feladatot!
Pacsi

Balazska 2008.01.12. 10:20:55

Édi Picurka

Neked egy nagyon ügyi apukád van,el kell nézni Neki a nyelvbotlást, csak kiderül mit is szeretne.
Nekem is a papám a kozmetikus-manikürös- fodrász stb. Tudod igy sok időt tölthetünk kettesben.
süti beállítások módosítása